Philippe Gilbert treedt de klassiekers met vertrouwen tegemoet. Dat vertelde de 31-jarige Belgische wielrenner van BMC Racing in een interview met Sporza. Dit jaar heeft hij zijn zinnen gezet op Milaan-San Remo en Luik-Bastenaken-Luik.

Gilbert begon zijn seizoen vorige maand in Qatar. De voorbereiding op de klassiekers verloopt volgens plan. “Ik had een hele goeie winter en een goed seizoensbegin. Het gevoel zit goed voor de belangrijke koersen die er nu aankomen,” aldus Gilbert. Hij heeft zijn zinnen gezet op twee wedstrijden in het bijzonder. “Eerst alles op Milaan-Sanremo, daarna rust en de voorbereiding op de Ardense klassiekers. Luik-Bastenaken-Luik is het hoofddoel van mijn seizoen”, geeft hij aan.

Hij heeft zijn seizoen op de twee monumenten afgestemd. “Om top te zijn in de Ardense klassiekers rijd ik dit jaar de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix niet. Ik moet dan tijd nemen om te recupereren en om me specifiek voor te bereiden op de Ardennen”, geeft hij aan. Hij verkiest daarom een deelname aan de Ronde van hetĀ Baskenland.De keuze om de kasseienklassiekers over te slaan, betekende dat hij Gilbert jaar niet te zien was in het Vlaams openingsweekend. “Dat was een keuze van de ploeg en ik respecteer die. Ze willen het team dat de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix zal rijden, zoveel mogelijk laten wennen aan de Vlaamse wegen en ambiance. Maar volgend jaar kom ik terug”, kondigt hij aan.

In 2013 stond Gilbert na de klassiekers met lege handen. Met de komst van Ben Hermans, Peter Velits en Samuel Sanchez heeft BMC zijn ploeg voor de Ardennenklassiekers versterkt. Gilbert blijft hopen op een herhaling van 2011, toen hij in de maand april onklopbaar leek. “Ik hoop dat mij zo’n jaar nog een tweede keer zal lukken, maar dat is onmogelijk. Toch blijft het een droom en een motivatie.”